fbpx
Minunatii din Roma
On iulie 4, 2017 | 0 Comments | Articole |

Maia Bijou ofera un city break in fiecare luna unuia din clienti. Pentru ca destinatia lunii iunie a fost Roma si mai sunt cateva zile pana la terminarea campaniei Maia Bijou..povestim despre Roma si minunatiile sale…

Roma. Primul lucru care îmi vine în minte când spun numele Orașului Etern sunt… statuile! Da, statuile din jurul fântânilor celebre din Roma, cu zeițe misterioase, delfini, nimfe, cai, zei răzbunători, înflorituri baroce sau coloane dorice – mi se par adevărate minuni ale lumii.

Dacă întrebi pasionații de călătorii care este orașul lor preferat, mai mult de jumătate vor răspunde: Roma!

Pentru că respiră istorie la tot pasul, iar urmele lăsate de mari artiști și arhitecți dau Romei o savoare unică.

Roma are câte ceva pentru fiecare. Piețe cu fântâni și statui maiestuoase, galerii celebre, vestigii antice, catedrale, dar și străzi comerciale înțesate de magazine, pizzerii și cafenele.

VATICANUL – Micul stat suveran (cel mai mic ca suprafață și număr de locuitori din lume) este o enclavă în Roma. Aici este reședința papală.
Ai de vizitat Piața și Bazilica Sf. Petru (foto dreapta) și Muzeele Vaticane, cu Capela Sixtină. Îți va lua destul de mult timp să le vizitezi pe toate și e bine să pornești de dimineață și să te înarmezi cu răbdare, pentru că sute de turiști vin zilnic aici. Muzeele Vaticane sunt închise duminica (mai puțin în ultima duminică din lună) și toate aceste puncte de interes cer o ținută corespunzătoare.
Acordă-ți puțin timp pentru a admira Piața Sf. Petru, capodopera sculptorului italian Bernini.

 

Colosseumul este obligatoriu de vizitat, pentru că este una din cele 7 Minuni ale lumii! Măreția sa te face să-ți imaginezi luptele de gladiatori care aveau loc aici acum 1700 de ani și la care asistau 150.000 de romani.

Programul de vizitare al Colosseum-ului variază în funcție de anotimp și lună, așa că informează-te din timp. Ultima intrare se face cu o oră înainte de închiderea Colosseum-ului!

Castel Sant’ Angelo, Trastevere este o fortăreață care a fost, de-a lungul istoriei, și închisoare, și reședință papală. Astăzi adăposește expoziții de artă, vase antice sau arme. Este așezată pe malul râului Tibru, aproape de Vatican

Trastevere (foto sus) este una dintre zonele cele mai frumoase ale Romei. Are ceva din farmecul Montmartre, din Paris! Cu străduțe înguste, școli, pizzerii și brutării care miros de la zeci de metri a pâine caldă, mici prăvălii, piațete și biserici ascunse. Trastevere înseamnă “dincolo de Tibru” și merită să faci o plimbare pe străzile sale pietruite. Seara, cartierul se animă de localnici și turiști care ies la terase. E o zonă nu neapărat turistică, frecventată de locuitori și de studenții din Roma – ceea ce îi adaugă mult farmec. Este unul dintre cele mai romatice locuri din lume, și nu e o exagerare.

Piazza del Popolo, Villa Borghese

Poți să începi ziua tot în Piazza di Spagna, apoi mergi către Piazza del Popoloși parcul în care se află Villa Borghese. Astăzi, aici se află Galleria Borghese, o colecție bogată de picturi (Caravaggio, Tizian, Rafael), sculpturi și obiecte de artă care i-au aparținut Cardinalului Scipione Borghese, nepotul Papei Paul V.

 

Sursa: http://prinvacanta.ro/cinci-zile-la-roma/

Minunatii din Roma

Leave a reply

  • More news
    • On martie 6, 2019
    • On februarie 19, 2019